Увеличиха заплатите на селските кметове

Увеличиха заплатите на селските кметове | StandartNews.com

Стара Загора.С огромно мнозинство местният парламент на старозагорци гласува „за" увеличението на заплатите на кметовете и кметските наместници в общината. След промяната кметът на най-голямото старозагорско село Хрищени вече ще получава 815 лева, а кметските наместници в селата с население до 100 души - 500 лева на месец.

С мнозинство беше прието и предложението на кмета Живко Тодоров за промяна на разходите в тазгодишния бюджет – с общо 294 660 лева. Те били необходими за допълнително изникнали разходи по проектите за модернизиране на отделението по лъчелечение в комплексния онкологичен център, за зелена и достъпна градска среда, за центъра за временно настаняване, за довършване на детски площадки, за проектиране на ремонта на летния театър и др.

Градските старейшини дадоха съгласието си и за преустройство на детска градина „Люляк" в кв. „Зора". В сградата на бившата забавачка щели да да бъдат настанени детска млечна кухня, аптека, читалище, пенсионерски клуб и административни служби.

„Това е поредна стъпка към реновирането и използването на стари сгради за обществена дейност, в полза на старозагорци", аргументирал предлложението кметът Живко Тодоров. Общинските съветница приеха и отчета за изпълнение на програмата за развитие на читалищната дейност в общината Стара Загора през миналата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай