US-топлоцентрала отново зарадва бедни деца с коледни подаръци

US-топлоцентрала отново зарадва бедни деца с коледни подаръци | StandartNews.com

Стара Загора. Общо 192 деца от социално слаби семейства от община Гълъбово получиха топли дрехи и обувки като коледен подарък от ТЕЦ „ЕЙ И ЕС – Гълъбово", съобщиха от дружеството. Инициативата „Дървото на ангелите" е обща благотворителна кампания на американската компания и нейните служители и се провежда за пета поредна година. Това, което я прави специална е, че тя насърчава личния принос и съпричастност.

Служителите даряват средства, които компанията допълва, така че да се събере необходимата сума за подаръците. Освен това тази година в централния офис на компанията в София е бил организиран базар. На него са разпродадени картини, бижута и фигурки, изработени от малките художници, които всяка седмица творят в „работилничката за вълшебства" в информационния център в Гълъбово. От базара допълнително са били събрани близо 500 лв., които също са използвани за кампанията „Дървото на ангелите". Така около 80 на сто от общата сума за подаръците тази година е събрана от самите служители в Ей и Ес. Със средствата са закупени обувки и якета за социално слабите ученици от всичките четири основни и средни училища в община Гълъбово. От началото на инициативата досега близо 800 деца са се радвали на коледни подаръци благодарение на съпричастността и щедростта на служителите на ЕЙ И ЕС - Гълъбово и на самата компания.

В раздаването на коледните подаръци днес се включи и лично изпълнителният директор на ТЕЦ-а Рой Рийд.
ЕЙ И ЕС се включи и в днешното коледно тържество на децата от дневния център за деца и младежи с увреждания в Гълъбово. Персонален подарък получи всяко едно от 14-те деца от центъра.

Като добър корпоративен гражданин ТЕЦ „ЕЙ И ЕС-Гълъбово" ежегодно инвестира средно около 350 хил. евро в проекти от обществена полза в региона на Гълъбово в рамките на своята програма за корпоративна социална отговорност, припомнят от компанията.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай