Условна присъда за майка, опитала да убие бебето си

Условна присъда за майка, опитала да убие бебето си | StandartNews.com

Бургас. С условна присъда от 2 години и половина и 10 000 лева глоба съдът наказа майка, която опита да убие бебето си. Еленка Минкова ще лежи в затвора, ако през следващите три години на изпитателен срок пак се опита да умъртви рожбата си.

Осъдената жена е непълнолетна и с много нисък социален статус. Символичната присъда бе издадена след като тя се призна за виновна и обеща да се грижи за детето си. Еленка Минкова се опита да умъртви новородената си дъщеричка на 2 декември миналата година. Инцидентът стана в неонатологичното отделение на бургаската болница, където тя била приета заради вирусно заболяване на бебето. Още на втория ден майката решила да се отърве от рожбата си. Постъпката си обяснила с факта, че бебето било много хилаво, често боледувало и тя решила да го отърве от мъките му. Еленка се опитала да убие двумесечното момиченце като напъхала в гърлото му мокра салфетка. Само след секунди детето започнало да се задушава.

За щастие лекарите веднага го взели от нея и когато започнали да му правят изкуствено дишане видели, че в гърлото има чуждо тяло. Полицията тогава бързо стигна до майката, която още при първия разпит призна какво е направила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай