18:30 ч.

17.04.17

1 мин.

0

0

0

Уникално светлинно шоу на Възкресение Христово в Благоевград

от Владимир Симеонов |

Уникално светлинно шоу на Възкресение Христово в Благоевград

Уникални цветове и светлини украсиха 33-метровия кръст над Благоевград в нощта на Възкресение Христово. Те бяха съчетани със звука на светата литургия, която бе отслужена в храма „Въведение Богородично" и се чуваше в целия град. За втора поредна година общинското ръководство превърна светлия християнски празник за жителите и гостите на Благоевград в едно съчетание от вяра и красота.


Програмата започна в полунощ, след като от благоевградския храм се разнесе поздрава на всички православни християни - „Христос Воскресе". Символът на вярата в Благоевград, който се издига в мемориалния комплекс „Памет и вяра", бе обагрен от стотици разноцветни снопове лъчи. Те се обединяваха и преливаха в изключително прекрасен каламбур от светлини. Красивите илюминации можеха да се видят от всяка точка на Благоевград. Традицията, която общината създаде по време на един от най-големите християнски празници, продължава да впечатлява с оригиналност. Светлинното шоу е пожелание към всички благоевградчани и гости на града за здраве, вяра, светлина и мир.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент