Умуват за развитието на Югозапада в Банско

Умуват за развитието на Югозапада в Банско | StandartNews.com

Регионалният съвет за развитие на Югозападен район ще заседава два дни в курорта Банско. Форумът ще се проведе в сряда и четвъртък /22 и 23 април/. Ще участват областни управители, кметове и експерти от региона. Ще се обсъдят възможностите за финансиране на проекти на висшите учебни заведения Югозападен район по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г., програмите за териториално сътрудничество и по програма „Хоризонт 2020.

Ще се разгледат начините за финансиране на проекти на бизнеса ОП „Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. Ще се дебатира по състоянието на горския фонд в Югозападен район и на Автомагистрала „Струма" Лот 2, участък „Дупница – Благоевград". Ще се отчете какви мерки са предприети за разработване на Инвестиционна програма за целенасочено интегрирано развитие на изоставащите райони в България и за изготвяне на Стратегия за българското село. На заседанието ще бъдат взети решения по проблемите за развитието на Югозападен район.

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов ще докладва за проблема по ОП „Иновации и конкурентоспособност". На срещата ще вземат участие и представители на Министерството на образованието и науката, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на икономиката, Агенция „Пътна инфраструктура", Областен информационен център – София, както и други ведомства и организации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай