Украинци нощуваха на границата

Украинци нощуваха на границата | StandartNews.com

Украинци престояха почти денонощие на граничния пункт Дуранкулак, от свои източници. Митничарите на българската граница са задържали автобус с украинска регистрация, пътуващ в режим "Интербус" от Украйна до България и обратно в нощта срещу петък. 51 били пътниците в него, а причината за задържането му от нашите гранични власти била, че в него има пътници над капацитета му.

Заради нарушената разпоредба дежурният митничар поискал от шофьорите на автобуса да платят дължимата регламентирана такса, но те отказали и по нареждане на ръководителя на Агенция Митници във Варна, задържал автобуса на българска територия. Пътниците в рейса се разгневили, че са спрени и през нощта дори правили жива верига на границата с искане за намеса на властите, които да им осигурят нощувка и храна.

Напрежението станало повод за намеса и на служители на Гранична полиция. В петък вече казусът бил разрешен. Пътниците, които са с редовни документи са продължили пътя си към Украйна с български автобус, а украинският рейс е задържан на граничния пункт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай