Ударно ремонтират любим парк на благоевградчани

Ударно ремонтират любим парк на благоевградчани | StandartNews.com

Благоевград. Възстановяването на едно от любимите места на поколения благоевградчани започна. Работници и техника вече са в парк „Ловен дом".

Според проектантите автентичният вид на зеления кът ще се запази. Целта на община Благоевград е целият комплекс да върне някогашния си блясък, без да бъде променяна неговата концепция и стил. Над 7000 квадратни метра в парка ще бъдат обхванати от ремонтните дейности. Едно от предизвикателствата пред специалистите е да възобновят ВиК и поливната система, а в атракция ще се превърне шадраванът, който ще бъде построен. Съоръжението ще бъде свързано с обновения алпинеум, след като се възстанови подземният канал, по който водата ще преминава. Предвижда се осветлението за алеите да бъде напълно реставрирано в първоначалния му вид. Стилни паркови лампи ще осветяват всяка пътека и стълбищата между отделните нива на парка.

Нова детска площадка ще бъде обособена пред досегашната обсерватория. Нови пейки ще заменят изпочупените останки от някогашните кътове за почивка на благоевградчани. Работниците имат срок за завършване на благоустройствените дейности до началото на месец септември, когато обновеният парк ще посрещне първите си гости.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай