Учителка по история получи национална награда "Даскал Ботьо Петков"

Учителка по история получи национална  награда "Даскал Ботьо Петков" | StandartNews.com

Кърджали. Преподавателката по история и цивилизация в Кърджали Станка Вълова е носител на тазгодишната национална награда "Даскал Ботьо Петков". Бронзов плакет с образа на даскал Ботьо Петков и почетна грамота й бяха връчени от Боян Ботйов - председател на Общонародната фондация "Христо Ботйов" - учредител на наградата и пряк потомък на поет на поета.

Наградата се присъжда по повод на Деня на народните будители на преподаватели с принос за развитието на образованието и културата в средните училища Тази година е шестнайсетата поред, в която Общонародната фондация награждава изявен учител в хуманитарната сфера, обяви Боян Ботйов, правнук на генерал Кирил Ботев, брат на Христо Ботев.

„Приемам награда за младите хора, носещи ботевското вдъхновение и историята в душите си, като награда за моите колеги, следовници на възрожденския дух и като отличие за ръководството на ГПЧЕ "Христо Ботев" Кърджали", сподели Станка Вълова с 34-годишен опит. Тя е ръководител на клубовете "Млад историк" и " Родолюбие" в училището. Нейни ученици се представят достойно на различни състезания и конкурси с есета, разработки и презентации по различни исторически теми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай