Училище изпраща седмокласници като абитуриенти

Училище изпраща седмокласници като абитуриенти | StandartNews.com

Пернишко училище изпраща учениците, завършили седми клас, като абитуриенти. Вече десетина години в Основно училище „Св. Иван Рилски" няма паралелки в осми клас, защото почти всички седмокласници отиват да учат в гимназии. Ако останат неприети деца те никога не достигат за паралелка обясниха от училищното ръководство. През годините в школото се е утвърдила традиция седмокласниците да бъдат изпращани на тържествена церемония. И тази година на най-добрите бяха връчени награди и отличия. Грамоти получиха отличниците, показалите най-високи резултати на държавните изпити за външно оценяване, победителите в международни и национални състезания.

Дългогодишният директор на училището Бойко Свиленов раздаде над 30 грамоти, придружени с почетен знак с лика на патрона на училището и разцелува шампионите в олимпиади по математика, физика, астрономия и даже по народно пеене. Той благодари на децата за положените усилия и постигнатите успехи, а те пък от своя страна обсипаха с добри думи учителите си. Децата бяха поздравени и от кмета на Перник Вяра Церовска.

От 147 деца в седми клас на изпита по математика от външното оценяване има само 13 двойки, но и това тревожи училищното ръководство, защото предни години те са били единично и рядко явление. Общият успех на изпитите за училището е отличен, а 7 „А" клас е с резултата от всички оценки 5.87.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай