Ученици творят и събират пари за лечение на болен младеж

Ученици творят и събират пари за лечение на болен младеж | StandartNews.com

Ученици доказаха, че не само имат големи мечти, но и големи сърца. Възпитаниците на Трето основно училище „Димитър Талев" в Благоевград не щадиха нито времето си, нито таланта си, за да приготвят колкото се може повече неща за своя традиционен коледен базар.

Децата получиха ценна помощ от своите родители и учители. Всяка година те даряват събраните средства на хора в нужда. Те подредиха пъстра картина от сладкиши, картички, рисунки и сувенири в специално направен за инициативата кът на втория етаж в сградата на училището. Почти всички ученици се включиха в кампанията, за да дадат своя принос за лечението на 18-годишния ученик в Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий" Михаил Николов. Младежът, който догодина ще е абитуриент, е прикован на легло след нелеп инцидент. Децата имат нова мечта – да може и със събраните средства от разпродажбата на изработеното от тях да се излекува напълно Мишо, който е бивш възпитаник на училището.

„Ние можем да му помогнем с мислите си той да е сред нас по-бързо, да може да се възстанови и да се радва на празниците. Можем да направим това с огромните сърца, които ние носим. Можем да го направим с огромното желание той да бъде здрав", поздрави учениците директорът на Трето основно училище Михаил Спасов.

Всички събития в програмата за предстоящите празници в община Благоевград преминават под мотото "Един град за едно дете. Благоевград за Мишо. Коледа е!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай