Ученици помогнаха на бедно семейство

Ученици помогнаха на бедно семейство | StandartNews.com

"Момченцето, като получи таблета, буквално хукна из къщата и очите му грееха от радост. Хората бяха много благодарни", разказаха учениците

Добрич. Ученици направиха Коледата възможна за бедно семейство от село Юпер. Тийнейджъри от добруджанския град Генерал Тошево се трогнаха от призива за помощ на бащата Светослав Тонев в социалните мрежи. Мъжът написа, че двамата със съпругата му са безработни, имат момче и момиче, но нямат средства да ги облекат. В писмото си Тонев не моли хората за пари и подаръци, а за старите им дрехи и обувки.

"Имаме две дечица, а нямам работа. Молим, помогнете с употребявани дрешки и обувки. Тогава наистина ще повярваме, че на Коледа стават чудеса", гласи посланието на бащата.

Активисти в Общински младежки съвет Генерал Тошево се трогнаха от съдбата на семейството в малкото село и буквално за два дни организираха дарителска акция сред съучениците си от СОУ "Н. Й. Вапцаров" в града. Те успяха да съберат дрехи и играчки от своите връстници, които имат по-малки братя и сестри. От бюджета си тийнейджърите заделиха пари и купиха и два таблета за подарък на момченцето и момиченцето в семейството. Общината им даде кола, с която те занесоха подаръците на семейството в Юпер.

"Момченцето, като получи таблета, буквално хукна из къщата и очите му грееха от радост. Хората бяха много благодарни", разказаха учениците.

Това не е първата инициатива на Общинския младежки съвет Генерал Тошево. Учениците ежегодно разполагат със свой бюджет, заделен от общинската хазна и одобрен на сесия от съветниците. Със средствата през годината тийнейджърите провеждаха хепънинги, каниха изпълнители и групи. Последно през тази година със свои средства от бюджета си, който за 2014 г. бе около 15 хил. лв., направиха хепънинг в деня за борба със СПИН и поканиха групата "Айс крийм".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай