Ученици от Кърджали посетиха гроба на Дядо Славейков

Ученици от Кърджали посетиха гроба на Дядо Славейков | StandartNews.com

Кърджали. Ученици от Кърджали посетиха гроба на Дядо Славейков, за да положат венец и цветя. Възпитаниците на СОУ „П. Р. Славейков" и тази година пътуваха до столицата, за да отдадат почит към своя патрон – големия българския поет, автор на „Хубава си, татковино!" и „Изворът на белоногата". Инициативата започна преди 5 години и вече е традиция в живота на школото, в което се учат над 1700 деца.

Тази година е юбилейна за престижното учебно заведение, което чества 30 години от своето създаване. Празникът започна с „предаване" на властта. Управлението поеха ученици начело с председателя на Ученическия парламент Иван Герганов, на когото директорът Милко Багдасаров връчи директорския медалион. Бе представен и новият училищен сайт.
В празничния концерт участваха близо 200 настоящи и бивши възпитаници на учебното заведение.

Бе прочетен и завета към бъдещите славейковци, който бе запечатан и ще бъде отворен през далечната 2034 г., на 50-годишния юбилей. Той носи послание към всички учители и ученици да съхранят традициите на училището, да продължават да изкачват стъпалата на успеха, да учат, печелят, конкурират и очароват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай