Ученици не стигнаха до училището си заради катастрофа

Ученици не стигнаха до училището си заради катастрофа | StandartNews.com

Благоевград. Трима ученици пострадаха след каскада на заледения път Добринище – Банско с джип "Сузуки Витара". Младежите пътували към училището си в курортния град. Те обаче така и не стигнали до Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров" заради тежка катастрофа.

Пътният инцидент станал към 07,15 часа в понеделник на около километър след Добринище. Возилото поднесло в мъглата на хлъзгавия път, забило се в канавката и се преобърнало по таван. Младият 18-годишен водач Атанас Секулов се движел с несъобразена с пътните условия скорост. Тримата пострадали младежи транспортирани с линейки до МБАЛ – Разлог.

Най-зле е шофьорът, който е с мозъчно сътресение и фрактура на гръден прешлен. Към момента няма опасност за живота му, настанен е за лечение в хирургичното отделение на здравното заведение. Двамата му спътници Иван Чаушев и Любомир Ковачев се отървали без счупвания, нямат тежки травми. Имат само охлузвания, те са освободени за домашно лечение. Тримата са от населени места в община Гоце Делчев. „Имали са невероятен късмет, колата е смазана да неузнаваемост", казаха свидетели на катастрофата. На мястото на инцидента полицаи регулираха движението, което се осъществяваше в едната лента. Малко след ПТП-то започна оглед на местопроизшествието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай