Ученик задигна чанта с цигари и запалки от заведение

Ученик задигна чанта с цигари и запалки от заведение | StandartNews.com

Отмъкнаха компютър от общежитие на АУБ

Непълнолетен тийнейджър извърши дръзка кражба посред нощ в Благоевград. 15-г. апаш напуснал дома си и между 03,30 и 04,00 часа в четвъртък се появил в центъра на града. Забелязал, че на маса пред едно от питейните заведения е оставена без надзор черна платнена чанта. Без много да му мисли я грабнал и офейкал в посока на река Бистрица. Служителите на барчето и потърпевшият веднага подали сигнал в Първо полицейско управление. Собственикът на чантата обяснил, че в нея няма пари, а само четири кутии цигари, четири запалки и зарядно устройство за мобилен телефон. След проведени издирвателни мероприятия полицейски служители са спипали извършителя. Той е вкаран до 24 часа в ареста. С него ще работи инспектор о Детска педагогическа стая. По случая е образуван заявителски материал.

Полицият спипа и друг крадец, който направил нагъл обир в общежитията на Американския университет в Благоевград, които се охраняват от гардове, а в района има няколко видеокамери за наблюдение. 24-годишният благоевградчанин М.А. се промъкнал в стая през отворен прозорец и задигнал лаптоп на стойност 300 лева. Благодарение на видеокамерите е заловен апашът, който е арестуван до 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура – Благоевград.

Пенсионер стана жертва на грабеж за 20 лв. и джобно ножче

Полицията в Благоевград разследва грабеж и издирва мъж, който нападна и нанесе побой на възрастен благоевградчанин. Престъплението е станало към 05,30 часа в централната градска част. Тогава е получен сигнал на телефон 112 от 75-годишния потърпевш. Той обяснил на криминалистите, че се прибирал към дома си, когато в гръб го атакувал непознат. Нападателят му нанесъл няколко удара в областта на главата и гърба, след което му отнел чантата. В нея имало мобилен телефон, връзка с ключове, джобно ножче и сумата от около 20 лв. След грабежа извършителят избягал в неизвестна посока. Стойността на нанесената щета е за 70 лева. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198, ал.1 от Наказателния кодекс.

Дядо зад волана помете жена на „зебра"

Възрастен шофьор не видя пешеходка заради силния дъжд и я блъсна на пешеходна пътека. Пътният инцидент, който за радост се размина леко за потърпевшата, стана в четвъртък в 11,55 часа на булевард „Димитър Солунски" в Благоевград. 45-годишна благоевградчанка тръгнала да пресича пътното платно на „зебра". Върхе нея обаче връхлетял лек автомобил „Фолксваген Голф", управляван от 77-годишен неин съгражданин. Веднага на мястото на сблъсъка е пристигнала линейка, която транспортирала ударената жена в Спешно – приемно отделение на благоевградската болница. Лекарите установили, че има охлузна рана на дясната ръка и контузия на кръста. След извършения медицински преглед са я освободили за домашно лечение. Пробата за наличие на алкохол на водача на колата е отрицателна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай