Ученик намери пенсията на баба и я върна

Ученик намери пенсията на баба и я върна | StandartNews.com

„Не се чувствам герой, направих това, което всеки трябва да направи", казва десетокласникът от старозагорската природоматематическа гимназия „Гео Милев" Иво Банков

Старозагарски ученик намери пенсията на възрастна жена и върна незабавно. Всичко се раизграва като като щастливо реалити. В сряда на връщане от училище Иво намира 150 лв, три сгънати банкноти по 50 лв. Обадил се на родителите си е те го посъветвали да изчака малко и да види дали някой няма да потърси парите в социалните мрежи. Така и става. Вечерта внучката на пенсионерката Емилия Вълчанова пуска във Фейсбук съобщение, че баба и си е загубила пенсията в района на математическата гимназия и моли този, който е намерил парите да ги върне. Иво прочел призива на момичето и веднага и се обадил. Още вечерта те се срещнали и той и предал парите.

„Парите са от пенсията на дядо ми, който от година и половина е болен от рак. Баба е безработна и затова много се стресна от загубата. Успяхте да върнете радостта на един възрастен човек", публично благодари на доблестното момче и на родителите му в социалните мрежи Емилия. Оказа се, че това не е първия случай, в който Иво постъпва честно. Преди четири месеца намерил мобилен телефон, свързал се с момичето, което го загубило, и го върнал.

„Не се чувствам герой, направих това, което всеки трябва да направи", заяви Иво пред регионалния сайт на Топновини. Той е в 10-и клас в старозагорската природоматематическа гимнази, учи в паралелка по информационни технологии, математика и английски език и бил един от много добрите ученици. Още не е решил къде ще продължи висшето си образование, щял да избира между математиката, мениджмънта или архитектурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай