Ученички от интернат проституират за пари

Ученички от интернат проституират за пари | StandartNews.com

Момичета от интерната в сливенското село Драгоданово извършват сексуални услуги за по 5 лева. В дома има дете, което е било обект на насилие и в момента е с психическо разстройство.

Аз настоявам закриването на подобен тип интернати да започне незабавно, а първият да бъде този в Драгоданово. Това обяви пред журналисти в Сливен националният омбудсман Мая Манолова. Бях в интерната преди една година. Идвам сега и виждам, че нищо не се е променило, а новото ръководство дори не се е запознало с досиетата на децата. Най-големият кошмар, който мога да си представя, е да видя това след още една година, заяви Мая Манолова.

Според нея подготвеното закриване на петте подобни интерната в страната трябва да стане незабавно, а не както предвижда новият проекто-закон, една година след приемането му. 250 са децата в подобни интернати, а 32 от тях са настанени в Драгоданово, където има и момиче, което наскоро е родило. Тези интернати са към Министерството на образованието. Призовавам министъра на образованието г-жа Кунева да посети един такъв интернат, заяви Мая Манолова. Според нея вече бедността в България се криминализира, защото голяма част от децата в Драгоданово са там заради недоимъка на своите родители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай