Ученичка от Симитли спечели с есе „Цветна олимпиада”

Ученичка от Симитли спечели с есе „Цветна олимпиада” | StandartNews.com

Дванадесетокласничката Августина Иванова от СОУ " Св. св. Кирил и Методий" - Крупник спечели първото място в конкурса „Цветна олимпиада". Есе на тема: "Бъдещето е по-близо, отколкото си мислим", сътворено след семейна драма, донесе на Августина и гимназията в Крупник най-високото място от националното състезание. Младото момиче признава, че писането я успокоява, вдъхновява, дава й сили. Иначе много обича химията и биологията и мечтае да стане лекар.

Тя признава, че е преборила конкуренцията трудно. Но е доказала, че възпитаниците на малките училища в страната не са за подценяване. „Много хора смятат, че като учим в Крупник, не сме достойни за големите награди, но аз доказах, че и това е възможно" казва момичето.

Августина с удоволствие разказва за вдъхновението си, за нейната страст, за писането, за грешките и поуките, които си е взела. Есето "Бъдещето е по-близо, отколкото си мислим" е продиктувано от лична трагедия в семейството на момичето и в момент на слабост. Писането обаче й помага да преодолее трудностите. От библията се учи на добро и е изключително благодарна на часовете по вероучение, които я карат да вярва в доброто.

„Вяра Боянска е човекът, който в 9 клас ме научи да разсъждавам критически и да мисля по-обширно", казва Августина за учителката си по литература. „Благодарности и към нея, че ме научи, че едно есе е стойностно, когато докосва най-нежната струна на сърцето ти. Госпожата не поощрява грешките, учи ме как да ги поправям и това ме прави мислещ човек, искрено й благодаря", казва националният първенец от конкурса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай