Ученическо клане в спор за момиче (ОБЗОР)

Ученическо клане в спор за момиче (ОБЗОР) | StandartNews.com

16-годишен ученик от столичното 23 СОУ "Фредерик Жолио Кюри" в квартал "Подуяне" наръга с нож 18-годишния си съперник в спор за момиче. По-младият Кристиян си уговорил среща през фейсбук с баткото Димитър, защото закачал приятелката му, която се срещала периодично и с двамата, разкриха съучениците им. Около 10 часа двамата се видели в двора на подуянското школо, за да изяснят отношенията си. На мястото била и девойката, обект на желанията им.

Спорът възникнал точно до оградата на училището. В борбата за вниманието на момичето по-малкият извадил нож и наръгал в крака опонента си, след което се изплашил и избягал. По време на сбиването учителка се опитала да ги разтърве, но не успяла, тъй като момчетата я избутали. След подаден сигнал на 112 на мястото е пристигнал полицейски патрул и линейка. Пострадалият Димитър е откаран в болница без опасност за живота, а полицаите тръгнали да търсят Кристиян. Намерили го в апартамент на негов приятел. Съучениците им разкриха, че въпреки наличието на възрастен пенсионер за охрана никой не ги проверява дали носят оръжие при влизане в школото. Инцидентът даде основание на вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева да разпореди проверка на организацията на охранителната дейност в училището. Първоначалните данни са, че спречкването е станало в голямото междучасие.

В средата на януари м.г. деветокласник бе жестоко пребит от трима маскирани пред същото училище. Тогава нападателите слязоха от такси, изненадаха ученика в гръб, удариха го с палка в по главата и офейкаха с мръсна газ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай