Тютюнопроизводители блокираха магистрала "Марица"

Тютюнопроизводители блокираха магистрала "Марица" | StandartNews.com

Хасково. Близо 100 производители на тютюн от свиленградското село Мустрак блокираха магистрала "Марица" във вторник сутрин, предаде Нова телевизия.

Те са категорични, че в близките дни ще пренесат недоволството си към столицата. Към тях щели да се присъединят и футболни агитки.

След началото на протеста в село Мустрак, тютюнопроизводителите взеха спонтанно решението да блокират магистрала „Марица". Малко след 9 часа те пристигнаха на магистралата и предприеха действия по спиране на движението. Не е известно колко време ще продължи блокадата.

Недоволството на производителите е провокирано от ниската цена, на която е изкупена голяма част от продукцията им тази година и заради залежаващия по складовете тютюн.

Само в Свиленградско неизкупеният тютюн е около 100 тона, заяви преди дни председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев. Продължават преговорите с фирмите-изкупвачи, информира той, а на 30 март приключва изкупната кампания.

Тази изкупна кампания започна с протест в Харманли на 6 януари, припомни Цветан Филев. По думите му, ако се наложи, кампанията ще приключи отново с протест на същото място. В дългосрочен план Националната асоциация на производителите готви предложения за промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай