Туристи се дивиха на планинарски филми

Туристи се дивиха на планинарски филми | StandartNews.com

Банско. Жители и гости на Банско гледаха кино под открито небе по време на „Лятна киномания под звездите - Банско 2014". Организатори на атрактивното събитие бяха общината, Сдружение "Международен фестивал на планинарския филм" и читалището в курорта.

В четирите вечери се представиха едни от най-добрите ленти в програмата на Международния „Банско филм фест". Зрителите се докоснаха до най-дивите, най-недостъпните и най-негостоприемните, но затова пък най-екзотични райони на Земята – от остров Огнена Земя до Арктика и от Папуа - Нова Гвинея до Патагония. Входът за всички киномани и любители на красивото и екстремното бе безплатен.

Фестивалът бе открит с българския филм „Проектът Айгер" на Росен Спасов. Същата вечер програмата допълниха германската филмова лента „Искам" на Йоахим Хелингер и австралийската „Без предел – BASE – изкачване" на д-р Глен Сингълман. Зрителите видяха още по време на фестивала американската лента „Изкусителят К-2" на Дейв Олсън, както и словашкия филм „Карстенс – седмият връх" на Павол Барабаш. Те се насладиха и на италианския биографичен филм „Граница на скоростта" за миналогодишния гост на „Банско филм фест" Симоне Оригоне – най-бързият човек на Земята, чийто световен рекорд за скорост със ски е 252,454 километра в час.

В продължение на четири незабравими вечери интернационалната публика се любува на най-добрите филми за популяризирането на приключенската култура и философия и на екстремните спортове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай