Туристи на балони над дунавската крайгранична зона

Туристи на балони над дунавската крайгранична зона | StandartNews.com

Проект, наречен „Приключение с балон", бе представен във Видин. Той се реализира от Агенцията за регионално развитие във Видин и Монтана и от организацията АРИЕС – Олтения, Румъния. С него ще се създаде нова трансгранична атракция – летене с топловъздушен балон, която да бъде предложена на туристическия бранш от двете страни на Дунав, обясни Евтим Стефанов, ръководител на екипа от българска страна.

Летене с балон ще бъде предлагано на туристи, които посещават забележителностите от двете страни на Дунав от Видин до Добрич в България и от Мехидинци до Констанца в Румъния.

Проектът се финансира от програмата на ЕС Интеррег и включва закупуване на два топловъздушни балона, обучение на наземен екипаж. Преди атракцията да влезе в действие, ще има промоционално летение над трансграничната зона, издигане на балон в 20 български и румънски града. Ще има и балон-фиеста – забавно издигане на балони от двете страни на Дунав.

Промоционално летение вече беше направено в Белоградчик, където първите желаещи да се издигнат с балон видяха уникалните Белоградчишки скали от въздуха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай