Цветна феерия от парад на лалетата радва гостите на Балчик

Цветна феерия от парад на лалетата радва гостите на Балчик | StandartNews.com

Балчик. С настъпването на пролетта една от най-големите атракции за жителите и гостите на Балчик е ежегодния Парад на лалетата в Ботаническата градина в града. Оттам призовават любителите на цветната феерия да се възползват от възможността да видят невероятните градини, които са изпъстрени в пролетни багри, макар и за кратко.

В целия си блясък вече са разцъфнали всички лалета от класовете ранни и средноранни – сортове Candy Prince, Sweetheart, Monte Carlo, Christmas Marvel, Gavota, Pink Impression, Queen of the night и още много други. Колоритните живи пана могат да се видят в градина „Разсадника", в Божествената градина, в Пролетна градина, над Розариума на първа тераса, в глинени кашпи.

Ботаниците добавят, че започват да отварят цветове и представители на късноцъфтящи сортове като Maureen, Angelique, Carnaval De Nice, Mount Tacoma и други, а специалистите с нетърпение очакват цъфтежа на зеленоцветните и папагалови сортове, които впечатляват с причудливи, понякога асиметрични форми и преливащи се комбинации на багрите.

Сред живите атракции специалистите отделят и ресничестите лалета – с едри цветове в прекрасни нюанси на розово, лилаво, оранжево и жълто. Пролетният облик на градината се обагря от цъфтежа на над 60 хил. екземпляра лалета от около 130 сорта. Заедно с тях в градините цъфтят и други характерни пролетни видове - теменужки, незабравки, нарциси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай