Цигани повредиха 250 водомера

Цигани повредиха 250 водомера | StandartNews.com

250 водомера в ромския квартал "Надежда" в Сливен са повредени. Така на практика половината от водомерите, поставени по искане на общината и ВиК-Сливен, са унищожени. Това призна пред журналисти шефът на водното дружество под Сините камъни инж. Севдалин Рашев. Преди три години общината стартира акция по поставяне на водомери във всеки дом на квартала след като се оказа, че почти никъде няма уреди за измерване на количеството вода. Новите водомери обаче стояха по-малко от година и започнаха да се унищожават от собствениците им.

"Поставянето на водомери ще продължи, всеки абонат трябва да има такъв. В момента квартал "Надежда" има задължения от 1 милион лева към ВиК-Сливен", каза инж. Рашев, който пое ръководството на водното дружество преди седмица. Пред журналисти той съобщи, че ВиК прави всичко възможно за по-рядкото спиране на водата заради продължаващите ремонти по водния цикъл в града. На съвместна пресконференция шефовете на ВиК, на фирмата-изпълнител и на строителния надзор казаха, че до края на август ще има поне 2 спирания на водата заради водния цикъл. Те обаче обещаха стиковката да бъде максимално добра.

"На финала сме Ппреди края на проекта. Остава само месец и молим за вашето търпение и разбиране", каза новият шеф на ВиК-Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай