Трите деца, намерени край Сливен, избягали от баща си

Трите деца, намерени край Сливен, избягали от баща си | StandartNews.com

Сливен. Трите деца, които прекараха повече от 12 часа при минусови температури в Сливенския балкан и бяха намерени в неделя сутринта, са били избягали от своя баща. „Те избягаха. Аз съм много благодарен на всички екипи, на полицията, пожарната и на горските, които ги търсеха и откриха", заяви пред „Стандарт" Андон Проданов, баща на децата.

Мъжът излязъл на излет в местността „Карандила" с всичките си пет деца. На връщане по хайдушката пътека двама от малчуганите – Данаил и Самуил, съответно на 5 и 6 години, се отцепили от групата заедно с кака им Кристина. След търсене през нощта децата са намерени на урва в близост до долната станция на лифта в Сливен.

Момиченцето има счупване на ръката на две места, заяви пред „Стандарт" д-р Турсунийска, която е извършила прегледа. Според ортопедката, момиченцето ще се възстанови. Тя има охлузвания по главата и тялото. Нейните братчета Даниал и Самуил са измръзнали и имат множество охлузвания и са премръзнали. Те обаче нямат травми.

Бащата на децата каза, че останалите двама малчугани са в дома му, където майка им ги гледа. Андон Проданов работел само през лятото на морето. „Това са стари работи, сега не искам да говоря за тях", каза Проданов. „Стандарт" научи, че бил богослов по образование.

Стандарт Нюз припомня, че тази сутрин от МВР съобщиха, че са издирвали децата 12 часа и те са намерени живи. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай