Три села от община Георги Дамяново искат в Монтана

Три села от община Георги Дамяново искат в Монтана | StandartNews.com

На последното си заседание общинският съвет в Монтана прие молбата на жителите на селата Видлица, Чемиш и Каменна Рикса, община Георги Дамяново, да преминат към община Монтана. И в трите са събрани подписки, в които са участвали над 90 процента от живеещите в тях.

Ако и общината в Георги Дамяново уважи желанието на хората, то трябва да се проведат референдуми за отделянето от едната и преминаването към другата община.

В село Видлица живеят 60 избиратели, в Чемиш – 64, а в Каменна Рикса – 105. Мотивите на жителите им за смяната са нередовен транспорт до сегашния общински център, лошо административно обслужване – за една услуга се налагали няколко ходения до Георги Дамяново, неотпускане на работни места по програмите за социална заетост, зле поддържана инфраструктура на трите села за сметка на общинския център.

Преди три години от община Георги Дамяново се отдели и село Горно Церовене. И то премина към община Монтана. Така общият брой на селата в община Монтана стана 23, а с новите три ще нарастне на 26.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай