Трезвен шофьор блъсна дете, петима пияни – в ареста

Трезвен шофьор блъсна дете, петима пияни – в ареста | StandartNews.com

Възрастен водач на МПС удари дете на улица „Илинден" в Благоевград. За късмет малчуганът, който изскочил внезапно на пътното платно, се е отървал с леки травми и голяма уплаха. При прегледа в Спешно – приемно отделение на благоевградската болница медиците установили, че няма сериозни наранявания и го освободили да се прибере вкъщи. Пътният инцидент станал по обяд в понеделник. 63-годишният благоевградчанин Г.И. шофирал бавно своя лек автомобил „Опел Астра", но пак не могъл да избегне сблъсъка с изтичалото пред колата дете. Пробата за алкохол на водача на возилото е отрицателна.

За разлика от тази на други петима шофьори, които са заловени да карат колите си почерпени. Бързи производства са образувани срещу нарушителите, които са вкарани и в ареста до 24 часа.

Зад решетките се озовали 36-г. мъж от гърменското село Дебрен, който управлявал МПС с 2.19 промила, 51-г. от с. Струмяни – с 1,59 промила, 46-г. от с. Абланица – с 0,75 промила, 49-г. от с. Марино поле – с 2,23 промила, и 25-г. от Симитли – с 0,53 промила алкохол в издишания въздух.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай