Трета спешна проверка в ловно стопанство „Дикчан”

Трета спешна проверка в ловно стопанство „Дикчан” | StandartNews.com

Сатовча. Само за десетина дни Югозападно държавно предприятие направи три проверки на дейността на ловното стопанство „Дикчан" в Сатовча. След инспекциите за мъртвите 62 муфлона и скритата от полицията катастрофа на зам.-директора Евгени Генчев се стигна до ново ровене в документацията на стопанството. Този път то бе за евентуално нарушаване на трудовото законодателство при сключването и прекратяването на срочните трудови договори с наетите сезонни работници.

Разпоредената спешна проверка на място от и.д. директора на ЮЗДП Дамян Дамянов не откри законови нарушения. Инспекторите установиха, че в стопанството са назначени 18 сезонни работници по чл. 68, ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда – със срочен договор до завършване на конкретната работа. На 18 ноември т.г. със заповед на директора на стопанството Йордан Бошнаков са прекратени договорите на 11 работници по чл. 325, т.4 от КТ /без предизвестие от която и да е от страните и поради приключване на определената работа/. В заповедта е наредено на всеки да бъде изплатен полагащият му се неизползван годишен отпуск.

Към момента 7 сезонни работници продължават да се трудят до приключване на дейностите в разсадника за отглеждане на коледни дръвчета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай