Тръгна делото срещу подпалвача Харакирито, убил трима души

Тръгна делото срещу подпалвача Харакирито, убил трима души | StandartNews.com

Обвиняемият отложи заседанието, получил епилепсия

Бургас. След дълго разследване, продължило цели две години, в бургаския окръжен съд започна делото срещу подпалвача Павел Господинов-Харакирито. През есента на 2012 година той подпали къща в Стария град, собственост на "Дарик имоти България". В жестокия пожар изгоряха 51-годишната Диана Великова и нейните възрастни родители. Съпругът й Георги Георгиев единствен оцеля в адския пожар. Няколко дни след жестоката трагедия полицията арестува съседа на семейството и бивш хазяин Павел Господинов. Стар спор за 500 лева станал причина за огненото отмъщение на Харакирито, сочат фактите в обвинителния акт.

Харакирито трябваше да застане във вторник на подсъдимата скамейка, но внезапно заболяване го прати в болницата вместо в съдебната зала. Адвокатът му заяви, че той е получил тежък епилептичен припадък и не е в състояние да присъства. Съдът прецени, че делото не може да започне без обвиняемия и насрочи процеса за края на октомври. Твърде вероятно е обаче съдебното заседание да бъде отново отложено, тъй като освен епилепсия, Харикирито страда и от чернодробна цироза, която е в напреднал стадий.

Синът на Павел Господинов и тъстът му заявиха пред съдебната зала, че той се разболял след като му повдигнали обвинение. Според тях той бил невинен, а истинският подпалвач бил друг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай