Трабантаджии от Лозниица отиват на ретро парад в Германия

Трабантаджии от Лозниица отиват на ретро парад в  Германия | StandartNews.com

Собственици на трабанти от Лозница се стягат за участие в ретро парад на култовата марка автомобили, който ще се проведе в средата на юни в германския град Цвикау. Това съобщи председателят на клуб „Трабант" в лудогорския град Съби Събев, на 24 май, когато той и колегите му организират 11-тото състезание с картонени возила в местността „Къшла" край Лозница.

40 шофьори от цялата страна са заявили желание да се пуснат тази година по трасето за майсторско коормуване. Регламентът предвижда джигитите с трабанти да се състезаават в два раздела – индивидуално и по двойки с навигатор. Победителят, който ще стане ясен в късните часове на деня, ще бъде излъчен чрез пряка елиминациия.

На традиционния си събор в Лозница трабантаджиите ще обсъдят и предстоящия поход на 10 български екипажа,на които предстои да прекосят с кашоните си на колела цяла Европа, за да пристигнат на 12 юни в Германия. Там в град Цвикау те ще участват в Международния събор на феновете на марката „Трабант", който събира маниаци от целия свят в родината на „Картонения Ханс". Нашенци ще изминат дългия път, разделени на два лъча. По единиия ще бръмчат трабантите, съхранили оригиналния си двигател, а по второто трасе ще движат колите, които са сменили мотора си дубльор от марката „Фолксваген", обясни Съби Събев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай