Тотев свиква депутати за приоритетите на Пловдив

Тотев свиква депутати за приоритетите на Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Още следващата седмица кметът на Пловдив Иван Тотев ще събере депутатите от града на тепетата, за да обсъдят приоритетите на областния център. Предварителна среща с народните избраници градоначалникът има в рамките на два дни - вчера и днес в столицата.

С министъра на околната среда и водите Ивелина Василева Тотев обсъжда Водния проект на Пловдив. Реализирането му зацикли, след като единият от изпълнителите на мегапроекта реши да се оттегли. Затова кметът Тотев сега търси помощ от държавата. Става дума за белгийския консорциум, който е получил поръчката за изграждане на пречиствателна станция за над 50 милиона лева, но не е заявил желание за работа. Причината е забавянето на дейностите с година и половина при предишния кабинет.

Кметът разказа, че по време на визитата му в Япония домакините в град Окаяма го разпитвали как се създава пешеходна зона и как се постига съгласие за затваряне на улици. Поводът е, че градът под тепетата е с най-дългата зона за пешеходци у нас. В страната на изгряващото слънце Тотев изнесе лекция на тема "По пътя към Европейска столица на културата". Той разказа на японците за програмата, която градът ще изпълни до 2019 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай