Томислав Дончев: За наша радост във Вършец не са пострадали хора

Томислав Дончев: За наша радост във Вършец не са пострадали хора | StandartNews.com

Вършец. За наша радост при ураганния вятър тази нощ във Вършец не е пострадал и един човек, каза след обиколка из парка и улиците на най-пострадалия град вицепремиерът Томислав Дончев. Държавата чрез своята междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане ще помогне на общината да преодолее щетите, нанесени от вятъра. Ще помогнем и на частни стопани, чийто покриви на къщите са отнесени. Пътищата се разчистват, към обяд в събота няма непроходими участъци. Екипи на ЧЕЗ от Видин и Враца помагат на колегите си от Монтана по-бързо да отстранят щетите по електропроводите и захранването да бъде възстановено. Въпреки това, към обяд ток нямаше в селата на община Вършец и в още няколко села от общините Берковица, Чипровци и Георги Дамяново.

Томислав Дончев се срещна с активисти на ГЕРБ от област Монтана, които в събота имаха работна среща по актуални проблеми на партията си. Срещата се състоя в спа- хотел „АТА".

Обсъдена бе и подготовката на България за осмото европейско първенство по парашутизъм, което ще се проведе от 21 до 28 август т.г. на летището край село Ерден. Вицепремиерът е председател на организационния комитет за първенството. С него на обсъждането бе и министърът на спорта Красен Кралев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай