Токов удар обгори двама работници

Токов удар обгори двама работници | StandartNews.com

Благоевград. Двама мъже са с изгаряния след удар от електрически ток с високо напрежение, но няма опасност за живота им. Инцидентът станал в събота към 14,30 ч в село Места, община Банско.

23-г. Иван Апостолов и 28-г. Николай Боянски са работили по преместване на електрически стълб, който е бил на тротоара. По първоначална информация под земята имало кабел с високо напрежение, от който се е получила волтова дъга. Двамата млади мъже от с. Черниче, са служители на фирма "Агромах", която изпълнява спечеления проект от община Банско за реконструкция на улична мрежа, изграждане на тротоари, поставяне на парапети и улично осветление в селото.

"Става въпрос за трудова злополука. Наши инспектори са на място и извършват проверка дали са спазени всички условия за безопасност", каза директорът на Областната инспекция по труда Юлия Янчева.

Веднага след инцидента двамата пострадали бяха откарани в болницата в Разлог, където обработиха раните им по краката и ръцете. След това бяха закарани в Спешно – приемно отделение на МБАЛ - Благоевград. Лекарите установиха, че Иван Апостолов има 5% изгаряния, а колегата му - само 1%.

"Стабилизирани са, няма никаква опасност за живота и здравето им. Ние обаче искаме да им осигурим най-доброто лечение, затова по наше настояване ще бъдат транспортирани в столичната клиника "Пирогов", където има специалисти по изгарянията", каза единият от собствениците на "Агромах" Методи Бачев.В 16,30 часа двете линейки с пациентите поеха към София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай