Тийнейджъри зарадваха бедното семейство от Юпер с подаръци

Тийнейджъри зарадваха бедното семейство от Юпер с подаръци | StandartNews.com

Добрич. Тийнейджъри от добруджанския град Генерал Тошево доставиха истинска радост в навечерието на Коледа на семейството на Светослав Тодоров от село Юпер в община Кубрат.

Децата се трогнали от съдбата на семейството в малкото село, след което прочели и трогателното писмо на Светослав Тодоров, което миналата седмица се разпространяваше в социалните мрежи. В него бащата разказва за тежката съдба на семейството си – двамата със съпругата му са безработни, а имат две деца – момченце и момиченце, и нямат средства, с които да им купят дрешки.

Така активисти в Общински младежки съвет Генерал Тошево буквално за два дни организирали дарителска акция сред сдъучениците си от СОУ „Н. Й. Вапцаров" в града и успели да съберат дрехи и играчки от своите връстници, които имат по-малки братя и сестри. От бюджета си тийнейджърите от съвета заделили пари и купили и два таблета за подарък на момченцето и момиченцето в семейството. Така в петък с подаръците и приготвените в кашони и торби дарения потърсили кметството за съдействие, откъдето им предоставили служебен автомобил, с който Сияна Пламенова – председател на Младежкия общински съвет и още две момичета – членове на съвета, заедно с представител на общината, отишли в дома на Светослав Тодоров, за да връчат своята помощ и двата таблета. Жестът на младежите от Генерал Тошево бе приет с невероятна радост и благодарност от семейството, споделя Румен Василев.

„Момченцето като получи таблета хукна из къщата и буквално очите му грееха от радост" – споделя още Василев. Той допълва, че това не е първата благородна инициатива, която младежите реализират. Общинският младежки съвет в Генерал Тошево ежегодно разполага със свой бюджет, заделен от бюджета на общината и одобрен на сесия от съветниците. Със средствата през годината тийнейджърите провеждат хепънинги, канят изпълнители и групи. Последно през тази година със свои средства от бюджета си, който за 2014 г., бе около 15 хил. лв., направиха хепънинг в деня за борба със СПИН и поканиха групата „Айс крийм", разказва още Василев.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай