Тийнейджър с БМВ гази полицай и бяга

Тийнейджър с БМВ гази полицай и бяга | StandartNews.com

16-годишен пишман шофьор подкара лек автомобил БМВ, премина през крака на полицай, избяга от проверка, но накрая бе задържан от органите на реда. Екшънът станал в понеделник към 16,30 ч в сатовчанското село Плетена. Полицейски служители на РУ-Гоце Делчев извършили изненадваща проверка в селището. Те спрели беемвето, зад чийто волан седял младежът, който нямал книжка. Униформените поискали документите му, но изплашеният тийнейджър решил да офейка. Включил на задна и возилото премазало ходилото на десния крак на единия от полицаите, блъснало се в патрулката и напуснало с мръсна газ местопроизшествието. Минути по-късно младият нарушител бил задържан. Вкаран е в ареста до 24 часа. С него е разговарял инспектор от Детска педагогическа стая. Прегазеният полицай е получил медицинска помощ в МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев. Лекарите не са установили фрактури и са го освободили за домашно лечение. На служебния автомобил на гоцеделчевската полиция са нанесени материални щети. По случая е образувано досъдебно производство.

"Младите карат като луди. Вечер си организират и гонки. Рискуват и техния, и нашия живот. Трябва да има полицейско присъствие, за да ги озаптят. Те полицаи газят, та какво остава за нас", споделиха жители на село Плетена. Момчето, което предизвика екшъна в понеделник, живее в Кипър с родителите си. Прибрал се, за да види баба си. Всеки ден бръмчал с беемвето в селището и района, за да се похвали пред връстниците си.

Шофьор на линейка път отне предимство в Петрич и потроши мотоциклетист. Инцидентът се случил в понеделник към 17,35 часа на кръстовище в центъра на града. Специален автомобил "Мерцедес" на болницата, шофиран от 31-годишен водач, завил наляво и не пропуснал движещия се направо по ул. "Рокфелер" мотоциклет "Ямаха", управляван от 25-годишен петричанин. Мотористът при удара е с фрактура на дясна бедрена кост, настанен е за лечение в МБАЛ "Рокфелер" в южния град. Няма опасност за живота му. Установено е, че той не притежава необходимата категория, за да кара мотоциклета, с който пострада.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай