Тийнейджър без книжка прегази 2-годишно дете

Тийнейджър без книжка прегази 2-годишно дете | StandartNews.com

Пловдив. 17-годишен младеж от ромската "Шекер махала" в Пловдив прегази 2-годишно момиченце. Драмата се разиграла на ул. "Кипарис" на пъпа на ромския квартал, който е в непосредствена близост до КАТ. Тийнейджърът на име Гюлфер седнал зад волана на семейното БВМ, което било паркирано в двора на дома им. До него, според свидетели, бил и баща му Васко.

Момчето нямало книжка, но шофирало с благословията на татко си. Така станало и в събота на обяд. За да извади колата на улицата, невръстният водач дал на задна скорост и потеглил бавно. В този момент под гумите му попаднало съседското дете - Гюлхан. Момиченцето е на 1,8 месеца и се изплъзнало от къщи, без да го види майка му. Докато БМВ-то се движело назад, момиченцето се подхлъзнало от бордюра и паднало точно пред едната задна гума. Колата минала през него, като Гюлфер си помислил, че е опрял на камък и дал отново газ.

Така два пъти прегазил малката. Минувачи видели ужасяващата случка, развикали се и момчето спряло двигателя. Незабавно на място пристигнала линейка, която откарала окървавеното дете в болницата, но момиченцето издъхнало след час. След инцидента полицаите задържали тийнейджъра. В ареста е и баща му Васко, тъй като комшиите свидетелствали, че много е вероятно и той да е седял зад волана, но за да отърве затвора, да е накарал сина си да поеме вината. Съседите разказаха още, че Гюлфер сядал зад волана от 1 г., когато напуснал училище. Не смеел да излиза из града, но пък в махалата карал редовно.

Обитателите на "Шекер махала" се кълняха, че заради случилото се няма напрежение сред местните роми, защото всички смятали, че тийнейджърът няма вина и майката на Гюлхан е трябвало да я пази. До днес сутринта жената не знаела дори, че момиченцето й е мъртво и все се надявала, че ще се оправи. Наложило се обаче роднините й да й кажат, тъй като погребението на детето бе насрочено за следобедните часове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай