15:39 ч.

11.02.15

1 мин.

891

0

0

Тийнеджъри от Кърджали - съзидатели на книга за патрона на своето училище

от Ирина Ангелова |

Тийнеджъри от Кърджали - съзидатели на книга за патрона на своето училище

Кърджали. Възпитаниците на ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров" Кърджали станаха съзидатели на книга за своя патрон. Те са единствените ученици в страната, включили се в подобна инициатива. Златаровци откликнали на поканата на автора Йордан Нанчев и събрали около 250 лв., с които спонсорирали издаването на книгата „Синът на тоя град". Сега младите хора се подготвят за участие във викторина за живота и делото на големия български учен и общественик. Тя ще се проведе в Хасково, родния град на Асен Златаров, а в нея ще се включат отбори от училища от Южна България, носещи неговото име.


Възпитаниците на кърджалийската професионална гимназия вече за пета година полагат и златаровска клетва пред знамето на училището и портрета на патрона. Празничната програма тази година включва различни прояви – състезание за историческите и природни забележителности в страната„Аз знам", конкурси и спортни турнири.


Бъдещите млади специалисти, които ще работят в сферата на туризма, подготвят и специален ден на професията, където ще демонстрират своите умения. От няколко години златаровци повишават квалификацията си в реална обстановка като провеждат ученическата си практика не само в големите български курорти, но и в чужбина- Италия и Германия. През това лято близо 40 ученици ще стажуват в италианския град Римини и в Малта.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент