Тирове газят стар и опасен мост в Симитли

Тирове газят стар и опасен мост в Симитли | StandartNews.com

Благоевград. Шофьори на тирове масово не спазват забраната и преминават по стар и опасен мост в центъра на град Симитли. Това може да доведе до най-страшното – да рухне цялото съоръжение, което ще е с огромни негативни последици за всички. За това алармира кметът на общината Апостол Апостолов.

В края на миналата година Министерство на транспорта даде безвъзмездно на кметството мостова конструкция, която да поеме трафика от опасния мост над река Струма. Мостовото съоръжение свързва квартал „Ораново" с центъра на населеното място. Чрез Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване" Симитли ще има 98 метра сглобяемо – разглобяема мостова конструкция. Съоръжението ще послужи за изграждането на временен мост над река Струма. Кметът на Симитли Апостол Апостолов от години търсеше съдействие за решаване на инвестиционния проблем, но молбите му отлежаваха в деловодството на ресорното министерство. За опасния мост в Симитли градоначалникът е алармирал нееднократно.

„Проблемът е, че само за монтаж на новата конструкция ще са необходими поне 500 000-600 000 лева. Тези средства няма откъде да намери общината. Затова „топката" пак е в държавата. С новото съоръжение ще осигурим двупосочно движение над реката", заяви градоначалникът на Симитли. След монтажа му старият мост ще бъде козметично ремонтиран и ще се ползва само от пешеходци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай