Тест драйв на електромобил в училище

Тест драйв на електромобил в училище | StandartNews.com

Разград. Тест драйв на колата на бъдещето организира училище в Разград. Школската управа на основно училище "Васил Левски" кани всички маниаци, които искат да се повозят на електромобил, да направят кръгче в двора на училището.

Демонстрацията е насрочена за събота като част от международния проект NELLII, който подкрепя ученето през целия живот.

Идеята е децата да покажат на възрастните предимствата на новите технологии и нуждата от знаенето на чужди езици, обясни директорката Диана Първанова. В рамките на демонстрациите малчугани от втори клас ще преподават европейски езици на бабите и дядовците си и ще ги препитват на дъската.

Важното е децата и възрастните да свикнат с мисълта, че бързо променящият се 21 век ще изисква от всички придобиване на повече знания през целия живот и усвояване на нови и нови ключови компетентности, обясниха педагозите.

Проектът NELLII е инициатива на Европейската комисия. В България организатор на проявите е МОМН. Програмата предвижда на 20 октомври в цялата страна да се проведат различни училищни инициативи, свързани с необходимостта от учене през целия живот. Заключителният етап на проекта е планиран за края на октомври в Габрово.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай