Телената ограда в Кранево е от времето на "На всеки километър"

Телената ограда в Кранево е от времето на "На всеки километър" | StandartNews.com

Разбунилата духовете в социалните мрежи ограда на плажа в Кранево е стара, колкото филма "На всеки километър", каза кметът на курортното село Румен Николов. "Като дете, помня, че тук се снима една от сериите и точно на тази ограда връзваха пионерска връзка на Велински, но това е преди повече от 50 години" - сподели Николов. Той е категоричен, че тя е напълно законна и е в границите на имота на едновремешния Международен детски лагер, който сега се стопанисва от частна фирма и също през летните месеци приема деца, предимно от Русия и други републики.

"Въпросната ограда винаги е съществувала, като в годините е променяна - с винкели, с мрежа. Последно беше с циментови блокчета. Не веднъж и два пъти е разрушавана при щормове и собствениците я възстановяваха, а сега решиха да я направят с декоративна мрежа" - казва Николов. Той припомни, че преди пет години голям щорм бе съборил част от бетоновите блокчета и морето бе заляло част от двора на лагера. Според него именно така изпълнена - с мрежа, се дава възможност на вълната да преминава свободно, без оградата да бъде разрушавана.

"Тя винаги е съществувала и е необходима за лагера, защото в него почиват по над 1000 деца и не може дворът да е разграден" - каза Николов.

Вчера по разпореждане на регионалното министерство служители на ДНСК в Добрич бяха в Кранево, за да извършат проверка на място дали оградата е законна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай