Театър, четене на приказки и концерти за Великден

Театър, четене на приказки и концерти за Великден | StandartNews.com

Благоевград. Община Благоевград организира богата програма от културни прояви за Великден. Регионална библиотека „Димитър Талев" организира във вторник щафетно четене на приказки в Центъра за настаняване от семеен тип.

Мероприятието е в 17,30 часа и е част от кампанията „Маратон на четенето", която се организира за девета поредна година. Маратонът по четене продължава в сряда от 12:30 часа в библиотеката, където председателят на общинския съвет Радослав Тасков ще чете произведения от български автори пред ученици от Езикова гимназия „Людмил Стоянов".

Не са забравени и ценителите на театралното изкуство. От 19:00 часа във втолник ще се играе постановката „Боряна" по Йордан Йовков. Концертът на Камерна опера - Благоевград е в сряда, на сцената ще се изпълнят фрагменти от световноизвестния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър - „Котките". Специален гост-изпълнител на „Великденски концерт" ще бъде известната солистка Даниела Георгиева, която ще представи концерт за контрабас и оркестър от Джовани Ботезини.

В празничната програма ще се включи и Биг Бенд - Благоевград, който ще зарадва благоевградчани с концерт на открито. Музикалната проява ще се състои навръх Великден, в неделя. Началото е от 11.30 часа, когато площад „Македония" ще бъде огласен с едни от популярните песни и мелодии, изпълнени от оркестъра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай