Търсят заместничка на Шакира в зоопарка

Търсят заместничка на Шакира в зоопарка | StandartNews.com

Варна задели 13 хиляди за нова камила, догодина ще й пратят и мъж

Две години варненският зоопарк е без камила след скоропостижната смърт на Шакира. Едва навършило 15 години двугърбото починало от отровна бактерия и сега му се търси заместник. В проектобюджета за 2015 г. на община Варна са заложени 13 500 лева за закупуване на камила по предложение на ръководството на зоопарка.

"Проучили сме пазара - предлагат се камили от Чехия и Словакия по около 7000 евро", посочи Иванка Стоянова, шефка на зоокъта във Варна. Преди няколко месеца имало обява за продажба на двугърби и от известния "Калиманския хан". По изискванията камилите трябва да са двойка, но за партньор на бъдещата заместничка на Шакира ще се мисли евентуално през следващата бюджетна година.

От зоопарка искат и пушка на цена от 4000 лева за дистанционно упояване на животните в случай, че някое от тях избяга от клетката. Заради инцидентите в Ловеч и София МОСВ е въвело изискване за пушки в зоопарковете в страната.

Както "Стандарт" писа, продължава голямата битка за осиновяване и кръщаване на трите красиви лъвчета - рожби на лъвицата Косара и партньора й Симба. Най-упорит да даде имена и да се грижи за зверчетата е местният зевзек и лидер на Партията на българските мъже Росен Марков. Той иска да ги кръсти Меркел, Обама и Путин. Но понеже не му ги дават все още, Росен Марков ще прави протест в четвъртък пред общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай