Топъл обяд за още нуждаещи се

В община Долна Митрополия обявиха допълнителен прием за нуждаещи се от топъл обяд

Топъл обяд за още нуждаещи се | StandartNews.com

Община Долна Митрополия обявява допълнителен прием на документи по проект „Предоставяне на топъл обяд на нуждаещи се в общината  по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България.

Кандидатите трябва да подадат заявление – декларация, Приложение № 2 към Методиката ( по образец ) до кмета на Община Долна Митрополия, копие на ЕР на ТЕЛК, ако има такова.

Целта на приема е да се наберат семейства и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи и не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си. Критерий за подбор на кандидат – потребителите ще бъде размерът на тяхната пенсия.

Към момента Община Долна Митрополия подсигурява топъл обяд на 175 крайнонуждаещи се лица от всички 16 населени места и с това допринася за постигане общата цел на оперативната програма, свързана с намаляване на броя на живеещите в бедност лица и изпълнение политиките на Община Долна Митрополия за подпомагане и грижи към най – засегнатите от бедност хора на територията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай