Талантливи деца и младежи пеят и играят в Банско

Талантливи деца и младежи пеят и играят в Банско | StandartNews.com

Банско. Стотици деца и младежи от 7 държави ще покажат своя талант в курорта Банско. Участници от България, Русия, Македония, Турция, Непал, Кот д'Ивоар и Перу ще се част от 13-ия международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда".

Откриването ще е на 19 ноември от 16,00 часа в курортния град с фолклорна сесия е етно шоу. Във втория ден на проявата зрителите ще видят няколко театрални постановки. На сцената ще излезе Театрална студия при НЧ "Искра-180" – Казанлък с "Алиса в огледалния свят" и „Годеж". След това ще играят Драматична група от руския град Перм, Театрална група от град Кресна и Театрална група на ученици от Скопие.

Талантите по музика ще се изявят на 21 ноември, когато ще пеят забавни и популярни песни, ще има и инструментални изпълнения. Вечерта публиката ще гледа постановката „Шекспир пред врата" на Театрална група при гимназия „Добри Даскалов" от македонския град Кавадарци. С театър ще започне и денят на 22 ноември – с комедията "Лазо" на Драматичен театър при гимназия „Св. Кирил и Методий" от Неготино, Македония.

По-късно ще има фолклорно пеене, за да дойде ред на танцовото изкуство. Ще се представят характерни танци, класически балет, латино-американски и спортни танци, хип-хоп, мажоретни танци. Вечерта ще се играе театрлалната постановка „Лесни пари" на Театрална група при СОУ ,,Наум Наумовски Борче,, от македонския град Крушево. Гала концертът и награждаването на победителите във фестивала ще е на 23 ноември от 12,00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай