Светлинно шоу залива рибарската махала в Тутракан

212 местни забележителности ще бъдат свързани в обща Мрежа за управление на туристическите атракции

Светлинно шоу залива рибарската махала в Тутракан | StandartNews.com

Силистра. Мрежа за туристически атракции създават в Тутракан. Инициативата е част от проекта „Трансмариска - древното начало на Тутракан", финансиран със средства от оперативната програма „Региоинално развитие" на ЕС.

Разработката на стойност 3 млн. лв. предвижда възстановяване на части от древната крепостна стена на античния кастел Трансмариска, разположен по крайбрежието край града и реставрацията на 5 къщи от архитектурния резерват „Рибарска махала". Определените за възстановяване сгради са част от единствения етнографски комплекс, разположен по поречието на Дунава, който пресъздава традиционните занаяти на рибари и лодкостроители.

212 културно-исторически паметника на територията на Тутракан ще бъдат свързани в общ художествено архитектурен ансамбъл „Звук и светлина". Светлинното шоу ще представя местните атракции и ще обогати туристическия продукт на града. Проектът предвижда всички забележителности на Тутракан да бъдат свързани в Мрежа за управление на туристическите атракции, която ще се менажира от кметството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай