Сват и сваха се конкурират за кмет на Септемврийци

Септемврийци

Сват и сваха се конкурират за кмет на Септемврийци | StandartNews.com

Сват и сваха се конкурират за кметското място в село Септемврийци, съобщиха от общината в Димово. Двамата - Анжела Георгиева, издигната от партия Обединена България и Стефан Рангелов – от БСП, стигнаха до балотажа на кметските избори през миналата година. Но получиха по равен брой гласове – 52. Затова в селото на 13 март отново ще избират управник.
В третия опит за избор на кмет се намесва и Красимир Петров, издигнат от партия ГЕРБ. Местният фермер, отглеждащ овце и кози, ще се състезава със сватовете Анжела и Стефан. Този път Анжела е издигната от ДПС, а не от предишната партия.
Ние сме сватове само на масата, на изборите сме конкуренти, обясни ситуацията със свата си Анжела Георгиева, която сега е пощальонка. Ние помежду си не можем да се разбираме – кой да стане кмет ще кажат хората.

Дъщерята на Анжела е женена за сина на Стефан. Семейството живее във Видин. Дъщеря ми не гласува на изборите за кмет, но зет ми гласува, обясни майката. Всички в селото са съгласни, че синът на Стефан – Мариан, е единственият печеливш от надпреварата, защото може да има баща-кмет или тъща-кметица.

В Септемврийци са убедени, че на 13 март отново няма да изберат кмет. Но ще има балотаж и тогава един от сватовете със сигурност ще спечели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай