Свалят камък по камък и местят Ротондата на Гранда

Свалят камък по камък и местят Ротондата на Гранда | StandartNews.com

Варна. Един от символите на курорт "Св.Св.Константин и Елена" и на Гранд Хотел Варна – Ротондата на сладкарница "Албатрос" ще бъде заснета и демонтирана камък по камък , съхранена и напълно възстановена за лято 2015 г. Това се съобщава във Фейсбук – страницата на прочутия СПА комплекс.На нейното досегашно място започва изграждането на апартхотел „Албатрос" като част от мащабния проект за пълна реновация на Гранда и за превръщането му отново на стилно и уютно място за семейна почивка с деца.

Емблематичната за варненци сладкарница, която е кацнала изключително атрактивно на ската с панорамна гледка към морето, отново ще ги събира, както е правила това още през 60-те години на миналия век. Ще бъдат изцяло възстановени Ротондата и арките, но вече комбинирани с моден дизайн, изобилие от зеленина и красиви паркови алеи.

Проектите за обновяването на Ротондата и арките на сладкарница Албатрос, както и на апартхотел Албатрос, са дело на арх. Павел Иванов (носител на награда "Сграда на годината'2013" за проекта на ИНТЕРНАЦИОНАЛ Хотел Казино & Тауър Суитс в к.к. Златни Пясъци) и арх. Георги Митрев, а изпълнението е възложено на строителна фирма Планекс Холдинг ООД.

Сладкарница „Албатрос" е строена през 1957 година, две десетилетия преди градежа на Гранд Хотел Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай