Сушат стотици съдебни дела след наводнението в Бургас

Сушат стотици съдебни дела след наводнението в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Стотици съдебни дела от архива на бургаския съд са били буквално удавени в нощта на потопа миналата седмица. Служителите разбрали, че голяма част от документацията е морка на следващия ден след бедствието.

Стаите на архива, които се намират на приземния етаж, плували във вода и всички папки, наредени на долните стелажи, са били залети. Документите вече са извадени и са прострени да съхнат по стаи, коридори и стълбища в съдебната палата. Никой не знае колко точно папки са засегнати. В момента всички са се заели да сушат делата и да ги възстановяват в предишния им вид. От пресцентъра на съда категорично отрекоха да има унищожени папки.

"Нямало е отворен прозорец и до момента не е ясно откъде е влязла водата", съобщиха от пресцентъра на съда. Почти целият четвърти етаж на съдебната палата в момента се използва като сушилня. Стълбищата, върху които са проснати мокрите папки, са отцепени с пейки, за да не минават гражданите по тях. Осигурена е непрестанна охрана, която следи да не се пипат документите. В същото време мокрите папки са и под непрекъснато видеонаблюдение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай