Студенти с Антиспин кампания в Благоевград

Студенти с Антиспин кампания в Благоевград | StandartNews.com

По повод 1 декември – Световен ден за борба със СПИН, Студентско правителство и парламент към Правно-исторически факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски" ще участва като партньор на Регионалната здравна инспекция в традиционната Антиспин кампания.

Младежите ше направят шествие „Да запазим посоката. Да продължим пътя" от сградата на РЗИ до благоевградския мол. По инициатива на Студентско правителство и парламент от покрива на сградата в 12:30 часа ще се извърши и ритуалното спускане на символичната червена лента. От 11:00 до 13:30 часа в района пред мола всички желаещи могат да се включат в информационно-скрининговата кампания като се изследват чрез бърз тест за ХИВ/СПИН. Програмата ще продължи с дискусия, в която ще вземат участие преподаватели и студенти от Югозападния университет.

Тя ще се състои от 13:30 часа в конферентната зала на Регионален исторически музей – Благоевград. През целия ден, от 10:00 до 17:00 часа, ще се разпространяват материали, свързани с кампанията, на оживени места в града, както и на територията на Правно-историческия факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски" и Американския университет в България. Антиспин кампанията ще завърши с партито "Dance for life – start dancing, stop AIDS" („Да танцуваме за живот – започни да танцуваш, спри СПИН"), организирано от Студентско правителство и парламент с партньорското съдействие на нощен благоевградски клуб.
Владимир Симеонов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай