Студенти „бутат" Берлинската стена 25 г. по-късно

Студенти „бутат" Берлинската стена 25 г. по-късно | StandartNews.com

Благоевград. 25 г. по-късно Берлинската стена отново ще "рухне", съборена от възпитаници на Американския университет в Благоевград. Тази вечер в 22,30 часа, денят и часът, когато падна символът на разделението, студенти от АУБ ще срутят символично изградената Берлинска стена, която е във фоайето на студентския център "Америка за България" в кампус "Скаптопара". Това ще е и кулминацията на конференцията - дискусия по случай 25 години от падането на Берлинската стена, която започна вчера.

С интерес студенти и гости изслушаха беседите на проф. Януш Бугайски, старши експерт на отдел "Източноевропейски изследвания" към Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон, водещ на политически телевизионни програми, и на бившия ни премиер Филип Димитров. Лекции изнесоха Нася Кралевска - Оуенс (журналист, България - САЩ), Маргарита Асенова (политически анализатор, САЩ), Спас Димитров (адвокат, депутат в НС (1990 г. - 1991 г. и 1994 г. - 1997 г., член на Университетския съвет на АУБ), Милена Ангелова (преподавател по културна антропология в ЮЗУ, гр. Благоевград). Вчера в 13 часа д-р Марко Арндт, директор на фондация "Конрад Аденауер, откри документалната фотоизложба "България 1944 г. - 1989 г. Забранената истина".

Днес от 12,00 до 22,00 часа в театралната зала на студентския комплекс "Америка за България" ще се проведе филмов маратон с документални филми, отразяващи историческото събитие от 9 ноември 1989 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай