Студент и приятел загинаха в катастрофа при село Добри дол

Студент и приятел загинаха в катастрофа при село Добри дол | StandartNews.com

Монтана. Двама мъже – на 24 и 22 години, загинаха при катастрофа на пътя Монтана – Видин при село Добри дол, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана.

Инцидентът станал към 14,40 часа след удар на автомобила на загиналите с товарен „Мерцедес спринтер". Шофьорът на леката кола „Нисан примера" Любомир Л. не могъл да вземе ляв завой и преминал в лентата за насрещното движение, където се движел камионът. Той е загинал на място. Починал е и единят от спътниците му – 22-годишният Иво. Оцелял със счупен на три места крак в болницата на Лом е закаран 17-годишният Влади.

И тримата са от село Ясен, община Ново село. Тръгнали са рано сутринта за София, където Любомир Л. е бил студент в ХТИ. Целта му била да прибере багажа си след завършването на първата година. Другите двама тръгнали с него за компания.

Шофьорът е карал с несъобразена за пътните условия скорост, обявиха от областната дирекция на МВР. По това време пътната настилка е била мокра след паднал дъжд.

На същия завой през януари т.г. загинаха петима гастарбайтери от Кърджали, които се връщаха към работните си места в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай